Dil Seçiniz

Telefon
WhatsApp
İnstagram

Kaş Ekimi

Kaş Ekimi

KAŞ EKİMİ

İnsan yüzünde her ayrıntı çok önemlidir. Buna nazaran kaşların sadece estetik değil fonksiyonel açıdan da önemi çok büyüktür. Kaşların en birincil görevi gözü toz, ter ve buna benzer materyallerden korumaktır. Bunun yanı sıra kaşlar altında bulunan kaslar sayesinde mimiklerimizin temelini oluşturmaktadır. Sonuncu olarak estetik açıdan çok büyük öneme sahiptir. Kaşların genellikle dökülmelerinin sebebi ise zaman içerisinde düzenli olarak alınan kaşların köklerinin zedelenmesi veya kopması sonucu yaşanan eksikliklerdir. Bununla beraber kaşlara yapılan kalıcı makyaj uygulaması ve dövmeler kaş köklerine zarar verebilmektedir. Kaşa uygulanan bu işlemlerin lazer ile silinmesi de kaş köklerine zarar verebilir. Zaman içerisinde değişen güzellik anlayışı sonucu farklı kaş tipleri tercih edilebilmektedir. Örnek olarak bir dönem ince kaşlar, başka bir dönem kavisli kaşlar ve günümüzde genellikle kalın ve gür kaşlar daha yaygındır. Bu tür sebepler sonucunda kaşlarda oluşan kalıcı eksiklik kişiyi rahatsız edebilmekte ve kişinin estetik anlayışını bozabilmektedir. Kaş ekim operasyonu için öncelikli olarak istenilen kaş şeklinin ortaya konması gerekmektedir. Bu safhanın ardından kaş ekim işlemine geçilir. Kaş ekim işlemi FUE yöntemi kullanılarak yapılmaktadır. Bu yöntemde kıl kökleri tek tek alınıp ekim yapıldığı için kaşların görünümü daha doğal ve gerçekçi olmaktadır.

KAŞ EKİMİ NASIL YAPILIR?

 FUE ekim yönteminde kıl kökleri donör bölgeden tek tek alınarak ekim için planlanmış olan alana transfer edilir. Kaş ekiminde genellikle lokal anestezi kullanılır. Daha sonrasında kaş ekimi yapılacak alana mikropen kullanılarak kıl köklerinin ekileceği kanallar açılır. Burada dikkat edilmesi gereken husus ise açılan kanalların açılarının ve yönlerinin doğru ayarlanmasıdır. Aksi takdirde doğal görünüm elde edilmesi konusunda kusurlar ortaya çıkabilmektedir. Burada operasyonu yapan hekim ve operasyonun uygulandığı merkezin doğru olarak seçilmesi çok önem teşkil etmektedir. Kanal açma işleminin ardından ise çok ince uçlara sahip olan mikro motorlar aracılığı ile donör bölgeden tek tek kıl kökleri alınır. Alınan kökler ekim alanına yerleştirilerek işlem sonlandırılır. Kaş ekim işleminden FUE ekim yönteminin kullanılmasındaki temel amaç operasyonun ardından herhangi bir iz kalmamasıdır. Bu yöntemin diğer avantajlarından bahsetmek gerekirse o da işlemin tamamen acısız olması ve ekimin doğal sonuçlara ulaşmadan yüksek başarı oranı sağlamasıdır. Ayrıca operasyon sırasında hiçbir kesi işlemi uygulanmadığı için ekim sonrasında hasta günlük rutinine kolaylıkla dönmektedir.

KAŞ EKİMİ İŞLEMİNİN ARDINDAN

Kaş ekim işleminin ardından kişi günlük yaşamına dönmekle birlikte ekim alanını ve kıl köklerinin alındığı donör bölgeyi koruması gerekmektedir. İlk olarak ekim gerçekleştirilen alanın o gün içerisinde herhangi bir yıkama işlemine tabi tutulmaması gerekir. İlk yıkama işlemi genellikle 24 ile 72 saat arasında ekim yapılan merkezde gerçekleştirilir. Bu konuda hekiminiz size uygun olan süreyi söyleyecektir. Ayrıca ekim işleminin ardından tütün ürünleri ve alkol tüketmemeniz önerilidir. Ekimi yapılan kıl kökleri ve deri ekimin hemen ardından kaynama sağlayamadığı için hasta ekim yapılan alanı sürtmelere ve darbelere karşı korumalıdır. Ekim sonrasında kişiden kişiye göre değişmekle birlikte ortalama 30 gün içerisinde şok dökülme adını verdiğimiz bir dökülme yaşanmaktadır. Bu olağan bir süreç olup sadece ekimi yapılan kıllar dökülmektedir, kıl kökleri halen deri altında bulunur. Ekilen kaşların tam anlamı ile arzulanan şekli alması 1 yıllık bir süreci bulabilmektedir. Bu süre kişiden kişiye değişmekle birlikte bakımı önemsendiği sürece iyileşme süreci daha da kısalabilmektedir. Tüm bunların haricinde doktorunuz size bu süreçle ilgili bilgilendirme ve danışmanlık hizmetini sağlamakla birlikte kaçınmanız ve yapmanız gerekenleri belirtmektedir.