Yağ enjeksiyonu nedir?
Yüz ve vücudun çeşitli yerlerinde dolgunluk sağlamak için o bölgelere yağ enjekte edilmesidir. Yanaklar, alın, yanak-dudak çizgisi, dudaklar, çene ucu, kalça ve bacaklarda çökük alanlar bu uygulamanın yapıldığı yerlere örnek olarak sayılabilir.
Yağ enjeksiyonu için yağ nerelerden alınır?
Yağlar özel liposuction enjektörleri ile genellikle karından alınır. Bel ve kalça bölgeleri de sık olarak yağ alımı yapılan bölgelerdendir. Liposuction planlanan kişilerin kol ve bacaklarından alınan yağlar ve hatta göz kapağı estetiği yapılan hastaların gözaltı torbalarından alınan yağlar da yağ enjeksiyonu için kullanılabilir.
Yağ enjeksiyonu nasıl yapılır?
Yağ enjeksiyonu genellikle lokal anestezi altında yapılır. Bazen genel anestezi altında yapılan bir cerrahi girişiminin bir safhası da olabilir. Örneğin yüz germe işlemi esnasında yanakların da yağ enjeksiyonu ile dolgunlaştırılması gibi… Alınan yağlar özel bazı işlemlerden geçirilerek (yıkama, santrifuj) transfer yapılacak bölgeye uygun bir enjektöre aktarılarak enjekte edilir. Bu işlemler sırasında herhangi bir kesi yapılmadığından iz bırakmaz.
Yüze yağ enjeksiyonu
Yüz bölgesindeki deri altı yağ dokusu azalınca cilt gerginliğini kaybeder. Böylece kırışıklıklar ve çukurlanmalar ortaya çıkar. Bu durum doğal olarak kişiyi mutsuz eder. Eksilmiş yağ dokusunun yağ transferi ile yerine konması sonucu bu sıkıntı büyük oranda ortadan kalkar. Bu yüzden en çok yapılan yağ transferi işlemi yüze yağ enjeksiyonudur.